ΝΟΤΙΟΣ ΙΤΑΛΙΑ - ΣΙΚΕΛΙΑ - ΑΠΟΥΛΙΑ

Αθήνα Αθήνα
Duration: 8 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Αθήνα
Tour size: 50
To: Αθήνα
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Λεωφορείο
ΝΟΤΙΟΣ ΙΤΑΛΙΑ - ΣΙΚΕΛΙΑ - ΑΠΟΥΛΙΑ ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ - ΡΕΤΖΙΟ - ΜΕΣΣΙΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΚΟΖΕΝΤΣΑ - ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ

ΝΟΤΙΟΣ ΙΤΑΛΙΑ - ΣΙΚΕΛΙΑ - ΑΠΟΥΛΙΑ

ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ - ΡΕΤΖΙΟ - ΜΕΣΣΙΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΚΟΖΕΝΤΣΑ - ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 12/8, 3 & 14/9, 19/10.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 8 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο 3ο άτομο έως 12 ετών σε Μονόκλινο
575€ 515€ 750€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Εισιτήρια πλοίων ΠΑΤΡΑ - ΜΠΑΡΙ - ΠΑΤΡΑ σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με W.C(ΑΒ4). 
  • *5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*.
  • *Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (5 πρωινά, 5 δείπνα).
  • *Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • *Αρχηγός - συνοδός. 
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών. 
  • *Φ.Π.Α.
  • *Εισιτήρια F/B, επιβατών και πούλμαν, από και προς τη Σικελία.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Φόροι ξενοδοχείων και check points: € 25/άτομο.
  • *Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και λοιπά αξιοθέατα.
  • *Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • *Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.
  • *Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΚΑΜΠΙΝΩΝ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ):

  • *4κλινη εξωτερική: 35€.
  • *3κλινη εξωτερική: 65€.
  • *3κλινη εσωτερική: 45€.
  • *2κλινη εξωτερική: 85€.
  • *2κλινη εσωτερική: 65€.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ: Αναχώρηση στις 11.30 π.μ. από Αθήνα για Πάτρα με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΠΑΡΙ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ - ΡΕΤΖΙΟ: 'Αφιξη στο Μπάρι και άμεση αναχώρηση για το περίφημο χωριό των τρούλων, το μοναδικής ομορφιάς Αλμπερομπέλο, με τα κατάλευκα ιδιόρρυθμα σπίτια και τις κωνικές τους γκρίζες στέγες να δημιουργούν ένα σκηνικό παραμυθιού. Αφού περιπλανηθούμε στα γραφικά του σοκάκια θα αναχωρήσουμε για το Ρέτζιο, το αρχαίο Ρήγιο, όπου φθάνοντας αργά το απόγευμα θα κάνουμε μια βόλτα γνωριμίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΡΕΤΖΙΟ - ΜΕΣΣΙΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ: Πρωινή αναχώρηση για τη Villa San Giovanni, απ΄ όπου με το F/B περνάμε το στενό της Μεσσίνας, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη των Ομηρικών επών. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την Ταορμίνα, την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Σικελίας, με το αρχαιοελληνικό της θέατρο (Teatro Greco) και την επιβλητική θέα στο Ιόνιο και στο ηφαίστειο της Αίτνας. Επόμενος σταθμός μας η Κατάνια με την κρήνη του ελέφαντα - σύμβολο της πόλης στο κέντρο της πλατείας του Καθεδρικού ναού, έργο του Vaccarini, αγαπημένου αρχιτέκτονα της Κατάνια. Αναπαριστά έναν ελέφαντα που με έναν αιγυπτιακό οβελίσκο στην πλάτη του και είναι κατασκευασμένος από ηφαιστειογενή πέτρα. 'Αφιξη το βράδυ στις Συρακούσες και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΠΑΛΕΡΜΟ: Πρωινή ξενάγηση στην πιο αξιόλογη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της Αθηνάς και του Απόλλωνα, την πηγή της Αρετούσας, το βωμό του Ιέρωνα, το κάστρο των Επιπολών, το αρχαίο ελληνικό θέατρο - το σημαντικότερο μετά της Επιδαύρου - και το περίφημο "Αφτί του Διονύσου". Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΛΕΡΜΟ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΜΟΝΡΕΑΛΕ: Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, τη Μητρόπολη, το θέατρο Μάσσιμο, το Παλάτσο Ρεάλε, το αρχαιολογικό Μουσείο του Παλέρμο στην πλατεία Olivella, που περιλαμβάνει ευρήματα από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Σικελίας από τη νεολιθική έως τη ρωμαϊκή εποχή, το μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό, το παρεκκλήσιο Παλατίνα, το ιστορικό κέντρο Κουάτρο Κάντι κ.ά. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το περίφημο Μονρεάλε (15 χιλιόμετρα από το Παλέρμο), ο Καθεδρικός ναός του οποίου είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Νορμανδικής Σικελίας. Το εσωτερικό του κοσμείται με ψηφιδωτά βυζαντινών και σικελών καλλιτεχνών. Θα δούμε επίσης το μοναστήρι των Βενεδικτίνων, όπου οι επιδράσεις της αραβικής τέχνης είναι εμφανείς. Επιστροφή στο Παλέρμο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΛΕΡΜΟ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΜΕΣΣΙΝΑ - ΚΟΖΕΝΤΣΑ: Η περιήγηση μας στη Σικελία ολοκληρώνεται, με επίσκεψη στη γραφική Κεφαλού και τη Μεσσίνα, απ΄ όπου με το F/B θα επιστρέψουμε στη Villa San Giovanni και θα συνεχίσουμε για την περιοχή της Κοζέντσα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΚΟΖΕΝΤΣΑ - ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ - ΜΠΑΡΙ: Πρωινή αναχώρηση για την Απουλία και την περιοχή των Ελληνόφωνων χωριών. Επίσκεψη στο πιο χαρακτηριστικό χωριό, τη Στερνατία, για να διαπιστώσουμε ότι παραμένουν ανεξίτηλα μέχρι σήμερα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού και των Ελλήνων που έζησαν και μεγαλούργησαν εδώ. Συνεχίζουμε για το λιμάνι του Μπάρι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

8Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ: 'Αφιξη νωρίς το μεσημέρι στην Πάτρα και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 

  • *Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. 
From / per person

Booking
Total:
575,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
11:30:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr