ΒΙΕΝΝΗ

Ελευθέριος Βενιζέλος Ελευθέριος Βενιζέλος
Duration: 5 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Ελευθέριος Βενιζέλος
Tour size: 50
To: Ελευθέριος Βενιζέλος
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Αεροπλάνο
ΒΙΕΝΝΗ ΒΙΕΝΝΗ - ΜΕΛΚ - ΚΡΕΜΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΒΑΧΑΟΥ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ - ΜΠΑΝΤΕΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 8, 15 & 22/8. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 5 ΗΜΕΡΕΣ.

ΒΙΕΝΝΗ

ΒΙΕΝΝΗ - ΜΕΛΚ - ΚΡΕΜΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΒΑΧΑΟΥ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ - ΜΠΑΝΤΕΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 8, 15 & 22/8.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 5 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ξενοδοχεία σε Δίκλινο σε Μονόκλινο Παιδικό (2-12 ετών)
Mercure Westbahnhof 4* 599€ 729€ 499€
Mercure Biedermeier 4* 659€ 849€ 559€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Austrian Airlines, Αθήνα - Βιέννη - Αθήνα.
  • *Διαμονή σε ξενοδοχεία επιλογής 4*, 5* με πρωινό σε μπουφέ.
  • *Ξενάγηση της πόλης και στα θερινά ανάκτορα Schönbrunn.
  • *Εκδρομή στα Βιεννέζικα Δάση.
  • *Εκδρομή στην κοιλάδα Βάχαου, Μελκ, Dürnstein & Κρεμς.
  • *Κρουαζιέρα στο Δούναβη από το Μοναστήρι του Μελκ έως το Dürnstein.
  • *Ολοήμερη εκδρομή στις λίμνες και το Σάλτσμπουργκ.
  • *Έλληνας ξεναγός - συνοδός.
  • *Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού. 
  • *Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Φόροι αεροδρομίων (155 €).
  • *Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα. 
  • *Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΒΙΕΝΝΗ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ SCHONBRUNN: Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος με απευθείας πτήση για Βιέννη. 'Aφιξη και μεταφορά στο κέντρο της πόλης από όπου θα ξεκινήσει η ξενάγηση στην αριστοκρατική αυτή πρωτεύουσα, την πόλη της Μουσικής & των Μουσείων. Θα διασχίσουμε την περίφημη Ring Strasse με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., τη μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, την κατοικία του Έλληνα ευεργέτη Σίμωνα Σίνα και το Musikverein. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn, όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων (δωμάτιο Ναπολέοντα, κινέζικο σαλόνι, σαλόνι της Ελισάβετ κ.λ.π). Το παλάτι οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Στο εξωτερικό τμήμα δεσπόζουν οι έξοχοι μπαρόκ κήποι, ισάξιοι των Βερσαλλιών, καθώς και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Τέλος θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης, 'Aγιος Στέφανος. Χρονολογείται από το 12ο αιώνα σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό και φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος. Ακριβώς δίπλα συναντούμε το ναό του Αγίου Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος. Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο, όπου θα τακτοποιηθούμε και θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. Προτείνουμε μια βόλτα στη φωταγωγημένη πόλη, να περπατήσετε στο κέντρο στην παλιά ελληνική συνοικία, όπου βρίσκονται τα όμορφα εστιατόρια της περιοχής για καλό φαγητό, εκεί όπου σύχναζαν οι Έλληνες έμποροι το 19ο αιώνα. Μην παραλείψετε να δειπνήσετε σε ένα από τα περίφημα κελάρια και να απολαύσετε την αυστριακή κουζίνα.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΒΙΕΝΝΗ - ΚΟΙΛΑΔΑ WACHAU - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΕΛΚ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕΛΚ - DURNSTEIN (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ): Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την εκδρομή στο Μελκ, την κοιλάδα του Βάχαου και την πόλη Κρεμς. Εδώ έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πιο όμορφη περιοχή του κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα του Μελκ με τη χιλιόχρονη ιστορία, την ανεκτίμητη βιβλιοθήκη των Βενεδικτίνων μοναχών με τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα, καθώς και μια από τις πιο εντυπωσιακές μπαρόκ εκκλησίες της Κεντρικής Ευρώπης. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια καταπληκτική κρουαζιέρα στον Δούναβη από το Μελκ στο Dürnstein. Τα εκπληκτικά τοπία της Αυστρίας, μαζί με τα γραφικά χωριουδάκια, θα μας μείνουν αποτυπωμένα για πάντα. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας και ακολουθώντας τη ροή του Δούναβη θα διασχίσουμε την ειδυλλιακή κοιλάδα του Βάχαου, το πιο στενό πέρασμα του ποταμού σε αυστριακό έδαφος. Περνώντας από γραφικά χωριά και καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς οικισμούς, από αμπελώνες και κάστρα θα καταλήξουμε στη γραφική κωμόπολη Dürnstein, με τους αμπελώνες και τους καταπληκτικούς ποδηλατοδρόμους. Επίσης θα επισκεφθούμε την αρχαιότερη πόλη της Κάτω Αυστρίας το Κρεμς. Περίπατος στο κέντρο και τα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βιέννη.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΒΙΕΝΝΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ: Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη. Σήμερα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα πολυάριθμα μουσεία της Βιέννης, όπως την πινακοθήκη του ανακτόρου Μπελβεντέρε με έργα των Κλιμτ, Μονέ, Ρενουάρ, Βαν Γκόγκ, το μουσείο Αλμπερτίνα με ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις, το μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο που έχει στην κατοχή του περίπου 60.000 πίνακες ζωγραφικής, το περίφημο Μuseums Quartier, με παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, που περιλαμβάνει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MUMOK), το Κέντρο Τέχνης της καλλιέργειας, το Μουσείο Καπνού, το Μουσείο Λέοπολντ. Ενδιαφέρον επίσης για τους μικρούς μας φίλους είναι το παιδικό μουσείο Zoom, το Haus der Musik, κ.ά. που μπορείτε να επιλέξετε, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Πρωινή αναχώρηση και μετά από μία θαυμάσια διαδρομή, τμήμα της οποίας διέρχεται από την εντυπωσιακή περιοχή των Λιμνών της Salzkammergut, θα φτάσουμε στο γραφικό Σάλτζμπουργκ. Εδώ θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Μίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα σοκάκια της πόλης θα επισκεφθούμε το σπίτι του Μότσαρτ. Κατόπιν θα περάσουμε από το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβααείο του Αγίου Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ανέβουν (με το τρενάκι) στο μεσαιωνικό κάστρο Hohensalzburg, που αποτελεί το βασικότερο αξιοθέατο της πόλης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και καλύτερα συντηρημένο κάστρο της κεντρικής Ευρώπης του 11ου αιώνα. Είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και φαίνεται κυριολεκτικά από παντού, εφόσον είναι χτισμένο στα 119 μέτρα, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, το ποτάμι που τη διασχίζει και την ευρύτερη περιοχή των 'Αλπεων, με τις χιονισμένες κορυφές. Μαγευτική η εικόνα! Το βράδυ επιστροφή στη Βιέννη.

 

5Η ΗΜΕΡΑ, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Πρωινό και ελεύθερη ημέρα για να κάνετε τα ψώνια σας, στην καταπληκτική αγορά της πόλης ή να απολαύσετε τον καφέ σας ή μια ζεστή Βιεννέζικη σοκολάτα, σε κάποια από τα παραδοσιακά καφέ της πόλης, απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή στα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση. Εκεί θα γνωρίσετε τον Πύργο του Λιχτενστάιν, το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, το Μάγιερλινγκ, όπου έλαβε χώρα το ερωτικό ή πολιτικό δράμα του Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη Μπάντεν, όπου θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο για να θαυμάσουμε τη γραφική αυτή πόλη, όπως επίσης και το πολυσύχναστο Καζίνο, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της Ευρώπης. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα.

 

From / per person

Booking
Total:
599,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
07:00:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr