ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

Ελευθέριος Βενιζέλος Ελευθέριος Βενιζέλος
Duration: 8 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Ελευθέριος Βενιζέλος
Tour size: 50
To: Ελευθέριος Βενιζέλος
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Αεροπλάνο
ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΑΙΤΝΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ - ΕΡΙΤΣΕ - ΣΕΓΕΣΤΗ - ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ - ΤΣΕΦΑΛΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΗ - ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10 & 17/8. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 8 ΗΜΕΡΕΣ.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΑΙΤΝΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ - ΕΡΙΤΣΕ - ΣΕΓΕΣΤΗ - ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ - ΤΣΕΦΑΛΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΗ - ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10 & 17/8.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 8 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Αναχωρήσεις 10 & 17/8
σε Δίκλινο 895€
3ο άτομο έως 12 ετών 745€
σε Μονόκλινο 1145€
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking: 200€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES. 
  • *7 συνολικά διανυκτερεύσεις (1 στον Ακράγαντα, 2 στις Συρακούσες, 2 στο Παλέρμο, 2 στην Κατάνια) σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*. 
  • *Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα. 
  • *Εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις βάσει προγράμματος. 
  • *Τοπικοί ξεναγοί σε Παλέρμο, Ακράγαντα, Συρακούσες. 
  • *Εισιτήριο κρουαζιέρας την 3η μέρα. 
  • *Έμπειρος αρχηγός - συνοδός.
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών. 
  • *Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking (200 €)*.
  • *Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, τελεφερίκ και ειδικό όχημα στην Αίτνα.
  • *Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κ.λ.π.
Πτήσεις
Αθήνα Κατάνια Α3 672 08.20 09.00
Κατάνια
Αθήνα
Α3 673 09.45 12.20

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ: Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια με AEGEAN. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την αρχαιοελληνική πόλη των Συρακουσών, όπου θα δούμε τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού της πάρκου, όπως το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το περίφημο "Αφτί του Διονύσου". Συνεχίζουμε προς το ιστορικό κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι της Ορτυγίας, όπου θα δούμε τον ναό του Απόλλωνα, την πλατεία του Αρχιμήδη, την πηγή της Αρετούσας και την πλατεία DUOMO με το μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο PANORAMA 4*. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΑΙΤΝΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ: Σήμερα θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Η ονομασία Αίτνα προέρχεται πιθανόν από την ελληνική λέξη αίθω, που σημαίνει "καίγομαι". Θα μεταβούμε οδικώς μέχρι τους πρόποδες του βουνού και θα ανεβούμε με τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) στην κορυφή, όπου με ειδικό όχημα (έξοδα ατομικά) θα δούμε από κοντά μικρούς ή μεγάλους κρατήρες, ενεργούς και μη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ/ΟΡΤΥΓΙΑ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ: Το πρωί θα μεταβούμε στο νησί της θρυλικής Ορτυγίας και θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο για μια απολαυστική κρουαζιέρα διάρκειας περίπου μίας ώρας. Θα περάσουμε δίπλα από γραφικά καρνάγια, κανάλια, θαλάσσια σπήλαια, βραχονησίδες, την πλευρά της εστέτ Ριβιέρας των Συρακουσών κ.λ.π. Η θέα προς τις υπέροχες δαντελωτές ακτές και τις πολυτελείς βίλες είναι εκπληκτική, οι δε τιμονιέρηδες γεμάτοι σιτσιλιάνικο μπρίο και χιούμορ, είναι τέλειοι στην ποιοτική ξενάγηση. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την ιστορική "Κοιλάδα των Ναών" του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε στην Ιερά Οδό της αρχαίας πόλης και θα "ακουμπήσουμε" τους ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, των Διόσκουρων και του Ολυμπίου Διός. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο DELLA VALLE WELLNESS & SPA 4* ή στο COLLEVERDE 4*. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ - ΣΕΓΕΣΤΗ - ΕΡΙΤΣΕ - ΠΑΛΕΡΜΟ: Πρωινή αναχώρηση για το Σελινούντα, μια ακόμα ονομαστή πόλη της Μεγάλης Ελλάδας. Επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο με την Ακρόπολη και συνεχίζουμε για την Πυργούπολη Έριτσε, που κτισμένη καθώς είναι σε έναν επιβλητικό βράχο ύψους 750 μέτρων, αγναντεύει τις αλυκές του Τράπανι και τα νησιά της Εγάδης. Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθούμε στα στενά, γεμάτα λουλούδια σοκάκια της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον περίφημο δωρικό ναό της Σεγέστης και αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το όμορφο Παλέρμο. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο FEDERICO CENTRAL PALACE 4* sup. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΛΕΡΜΟ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΜΟΝΡΕΑΛΕ: Κατά τη σημερινή ξενάγηση της πόλης θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Νορμανδών βασιλέων και το σκήνωμα της πολιούχου Αγίας Ροζαλίας, θα δούμε τη γραφική Πιάτσα Πραιτόρια με το Δημαρχείο και το σιντριβάνι με τα αγάλματα, το λυρικό θέατρο Μάσσιμο, τη μεγάλη πλατεία με το θέατρο Πολυτεάμα, το επιβλητικό Παλάτσο Ντέι Νορμάνι με το μοναδικό σε διακόσμηση παρεκκλήσι, τη Μαρτοράνα και την παραλιακή λεωφόρο που σφύζει από ζωή. Συνεχίζουμε για το περίφημο Μονρεάλε, ο Καθεδρικός ναός του οποίου είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Νορμανδικής Σικελίας. Το εσωτερικό του κοσμείται με ψηφιδωτά βυζαντινών και σικελών καλλιτεχνών. Επιστροφή στο Παλέρμο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΛΕΡΜΟ - ΤΣΕΦΑΛΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΗ - ΚΑΤΑΝΙΑ: Πρωινή αναχώρηση για το παραθαλάσσιο θέρετρο Τσεφαλού, όπου θα δούμε την πιάτσα Ντουόμο και τον Καθεδρικό ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Επόμενη στάση μας η Μεσσήνη, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους σαν Ζάγκλη και λίγο αργότερα πήρε το σημερινό της όνομα, προς τιμήν της πελοποννησιακής Μεσσήνης. Συνεχίζουμε για την Κατάνια, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Σικελίας, το "αντίπαλο δέος" του Παλέρμο, ένας γαστρονομικός παράδεισος, αλλά και η πόλη που θεωρείται ότι έχει την καλύτερη νυχτερινή ζωή σε ολόκληρο το νησί. 'Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH CENTRO 4*. Διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΚΑΤΑΝΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ: Πρωινή αναχώρηση την ξενάγηση της "Citta Nera" (Μαύρη Πόλη), καθώς η λάβα του ηφαιστείου αποτέλεσε υλικό δόμησης των κτιρίων της, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη και θα δούμε τις μπαρόκ πλατείες, τα ασπρόμαυρα μέγαρα, τον Καθεδρικό ναό, το σιντριβάνι του ελέφαντα, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Βία Ετνέα (Via Etnea, οδός Αίτνας), το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την όπερα Μάσιμο Μπελίνι κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πανέμορφη Ταορμίνα, θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της με τα νεοκλασικά αρχοντικά και θα καταλήξουμε στο επιβλητικό αρχαιοελληνικό της θέατρο (Teatro Greco) με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Επιστροφή στην Κατάνια. Διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ, ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ: Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 

  • *Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. 
From / per person

Booking
Total:
895,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
07:30:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr