ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος Ελευθέριος Βενιζέλος
Duration: 6 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Ελευθέριος Βενιζέλος
Tour size: 50
To: Ελευθέριος Βενιζέλος
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Αεροπλάνο
ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 24/10. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 6 ΗΜΕΡΕΣ.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 24/10.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 6 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο σε Μονόκλινο Φόροι αεδρομίων
1550€ 1850€ 350€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 ή 4 αστέρων.
  • *Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • *Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στο Ρέικιαβικ.
  • *Αεροπορικό εισιτήριο μέσω ευρωπαϊκού σταθμού.
  • *Ξενάγηση στο Ρέικιαβικ.
  • *Επίσκεψη και είσοδος στο Blue lagoon (περιλαμβάνει μεταφορές, χρήση χώρου, πετσέτα και εισιτήριο εισόδου).
  • *Ολοήμερη εκδρομή στο Χρυσό Κύκλο.
  • *Εκδρομή στη Νότια Ισλανδία.
  • *1 χειραποσκευή και 1 αποσκευή έως 20 κιλά.
  • *Συνοδός - αρχηγός από/έως Αθήνα.
  • *Ενημερωτικά έντυπα.
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • *Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • *Είσοδοι σε μουσεία.
  • *Φιλοδωρήματα.
  • *Αχθοφορικά.
  • *Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ:

  • *Σαφάρι φαλαινών (από ISK 10990).
  • *Ημερήσια εκδρομή στον παγετώνα Langjökull (από ISK 29900).

 

Πτήσεις
  Ημερομηνία Δρομολόγιο Ώρα Αναχώρησης Ώρα άφιξης  
Α3 824 24/10 ATH - HAM 08.45 11.00 Αθήνα - Αμβούργο
FI 511 24/10 HAM - KEF 14.05 15.15 Αμβούργο - Κεφλάβικ
LH 857 29/10 KEF - FRA 14.45 19.25 Κεφλάβικ - Φρανκφούρτη
LH 1284 29/10 FRA - ATH

20.50

00.35 Φρανκφούρτη - Αθήνα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέικιαβικ μέσω σταθμού. 'Αφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - BLUE LAGOON: Πρωινό και περιπατητική ξενάγηση - γνωριμία με την πόλη. Ο ξεναγός θα μας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη "μεγαλύτερη" μικρή πόλη του κόσμου. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα και στο κέντρο της πόλης. Το μεσημέρι επίσκεψη στη Blue Lagoon, είσοδος και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπάνιο στο μοναδικό νερό και να εφαρμόζουν τη λάσπη πυριτίου στο δέρμα τους. Εκείνοι που είχαν δερματικές παθήσεις παρατήρησαν μια απίστευτη βελτίωση στην κατάσταση τους. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας. Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ: Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομή στην «εξοχή της Ισλανδίας» αρχίζοντας από τον κρατήρα Κέριδ, τον πράσινο κρατήρα που είναι επισκέψιμος και έχει νερό όλο το χρόνο. Συνεχίζουμε στον Gulfoss, το χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται "Ο Μεγάλος Πίδακας" (Geyser) που έδωσε το όνομα του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δείτε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Στάση για προαιρετικό φαγητό σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε για το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία έχει μετατραπεί σε εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ. Το βράδυ προτείνουμε Βόλτα στη λεωφόρο Κolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης. Δειπνίστε σε κάποιο από τα εστιατόρια. Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ MYRDALSJOKULL - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ SKOGAFOSS: Σήμερα συνεχίζουμε την εξερεύνηση μας και αναχωρούμε για να γνωρίσουμε και να περπατήσουμε στο μαγευτικό φαράγγι Fjaðrárgljúfur. Θα βρεθούμε στο πόδι του παγετώνα Mýrdalsjökull (Μύρδαλς - γιοκούλ) και προσεκτικά θα περπατήσουμε επάνω στο χιλιάδων ετών πάγο. Εδώ, στη μικρή λίμνη που σχηματίστηκε από το λιώσιμό του, παρατηρούμε την εξαφάνιση των παγετώνων στο κοντινό μέλλον. Στάση στον 60 μέτρων ύψους καταρράκτη Skógafoss να θαυμάσουμε τη δύναμή του και να ανέβουμε στο υψίπεδο από όπου πέφτει. H συνέχεια μας επιφυλάσσει μια βόλτα στο παρελθόν και σε ένα από τα πιο παλιά κτίσματα της Ισλανδίας, τη φάρμα KELDUR η οποία σήμερα ανήκει στο Μουσείο ιστορίας της Ισλανδίας. Θα δούμε από κοντά το μέρος όπου πολλοί Ισλανδοί, ιδίως στα φιόρδ τη Δυτικής χώρας, εξακολουθούσαν να ζουν μέχρι και το 1965. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΩΝΑ LANGJOKULL: Πρωινό ελεύθερο και σας προτείνουμε να πάρετε μέρος στην καταπληκτική ημερήσια εκδρομή στον παγετώνα Langjokull, το δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα στην Ισλανδία. Ζήστε μια περιπέτεια ζωής γεμάτη θαύματα της φύσης που δε θα ξεχάσετε ποτέ, συνδυάζοντας τη βόλτα στο μαγευτικό σπήλαιο πάγου στην καρδιά του παγετώνα, με τα άλλα αξιόλογα μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής. Τους καταρράκτες Hraunfossar και Deildartunguhver και το όμορφο Husafell. Διάρκεια εκδρομής 10 - 11 ώρες (08:00- 18:30). Περιλαμβάνει τις μεταφορές από/προς το ξενοδοχείο. Glacier Tour από την άκρη του παγετώνα και μέχρι τις σήραγγες με ειδικά τροποποιημένα οχήματα παγετώνα. Περίπου μια ώρα μέσα στις σπηλιές πάγου με τοπικό οδηγό. Επιστροφή το βράδυ με αξέχαστες εμπειρίες.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΑΘΗΝΑ: Νωρίς το πρωί αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

From / per person

Booking
Total:
1 550,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
07:00:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr