ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέριος Βενιζέλος Ελευθέριος Βενιζέλος
Duration: 4 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Ελευθέριος Βενιζέλος
Tour size: 50
To: Ελευθέριος Βενιζέλος
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Αεροπλάνο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ - ΒΟΣΠΟΡΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: κάθε Παρασκευή (Ιούλιος - Οκτώβριος), 14 & 15/8. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ - ΒΟΣΠΟΡΟΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: κάθε Παρασκευή (Ιούλιος - Οκτώβριος), 14 & 15/8.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή (5/7 - 30/8), 14 & 15/8
Ξενοδοχεία Nova Plaza Taxim 4* Eresin Taxim 4* Cvktaxim 4* sup Ritz Carlton5* dlx
La Villa Boutique
Ημέρες 
σε Δίκλινο  405€ 430€  455€  490€  495€  540€  665€  750€ 
3ο άτομο έως 12 ετών  370€  395€  405€  440€  435€  460€  515€  555€ 
σε Μονόκλινο 475€  520€  555€  620€  625€  710€  935€  1110€ 
Αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή (6/9 - 18/10)
Ξενοδοχεία Nova Plaza Taxim 4* Eresin Taxim 4* Cvktaxim 4* sup Ritz Carlton5* dlx
La Villa Boutique
Ημέρες  4
σε Δίκλινο 445€ 485€  500€  525€  530€  575€  705€  795€ 
3ο άτομο έως 12 ετών 405€  445€  450€  475€  470€  495€  555€  600€ 
σε Μονόκλινο 530€  595€  600€  665€  660€  745€  975€  1135€ 
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: 150€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Αθήνα με AEGEAN ή TURKISH. 
  • *Διαμονή (3, 4 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ή 5*.  
  • *Πρόγευμα καθημερινά.
  • *Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος με ελληνόφωνο ξεναγό - συνοδό. 
  • *Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια.
  • *Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στο Βόσπορο.        
  • *ΔΩΡΕΑΝ χρήση εσωτερικής πισίνας και fitness center του ξενοδοχείου The Ritz Carlton 5* dlx.  
  • *ΔΩΡΕΑΝ χρήση χαμάμ, σάουνα και fitness center του ξενοδοχείου CVK Taksim. 
  • *ΔΩΡΕΑΝ χρήση χαμάμ, πισίνας και fitness center του ξενοδοχείου Eresin Taksim.
  • *ΔΩΡΕΑΝ παροχή Wi-fi σε όλα τα προαναφερόμενα ξενοδοχεία.
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών. 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
  • *Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
  • *Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • *Κόστος μεταφοράς με αμαξάκια στη Χάλκη και στην Πρίγκιπο.
  • *Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κ.λ.π.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ/ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ, ΜΟΝΗ ΧΩΡΑΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ: Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κωνσταντινούπολη με AEGEAN ή TURKISH. 'Αφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό της αγίασμα και τη Μονή της Χώρας με το λαμπρότερο σύνολο των περίφημων ψηφιδωτών που μας άφησε ο βυζαντινός πολιτισμός και τα οποία σώζονται στους έσω και έξω νάρθηκες. Επόμενη επίσκεψη μας θα είναι στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Τέλος, θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγίου Γεωργίου και την Κλειστή Πύλη, τον τόπο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Το απόγευμα θα κάνουμε έναν περίπατο για να γνωρίσουμε την περιοχή του Πέραν με το ένδοξο κοσμοπολίτικο παρελθόν του. Θα δούμε το ναό της Αγίας Τριάδος, τη μεγαλύτερη ελληνική εκκλησία της Πόλης, θα περπατήσουμε στη Μεγάλη Λεωφόρο για να επισκεφθούμε τον 'Αγιο Αντώνιο και τη Στοά των Λουλουδιών και θα καταλήξουμε στο ξακουστό ξενοδοχείο "Pera Palace", που εξυπηρετούσε τους πελάτες του περίφημου "Orient Express". Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ/ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΑΓΟΡΑ ARASTA, ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ, ΥΡΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ, ΤΟΠ ΚΑΠΙ: Πρωινή ξενάγηση της Πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την Αγία Σοφία, ο τρούλος της οποίας έχει ύψος 55 μέτρα και διάμετρο 31 μέτρα. Κατασκευάστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια, αφού περπατήσουμε στη γραφικότατη Αγορά Arasta, θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σα Γαλάζιο ή Μπλε Τζαμί, λόγω του μπλε χρώματος που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση, καθώς και τον ιστορικό Βυζαντινό Ιππόδρομο, την καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, τον τόπο από όπου ξεκίνησε η περίφημη "Στάση του Νίκα" - σήμερα είναι η πλατεία Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της. Συνεχίζουμε με το Βυζαντινό Υδραγωγείο, που χτίστηκε επί Κωνσταντίνου και επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού, όμως επικράτησε η ονομασία "Υδραγωγείο του Ιουστινιανού". Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που κατασκευάστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας. Τέλος, θα επισκεφθούμε το Τοπ Καπί, το παλάτι των Σουλτάνων από το 16ο έως και το 19ο αιώνα, που σήμερα είναι μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους, με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και υπέροχη θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ: Πρωινή αναχώρηση για την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Αφού περάσουμε τη μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, την πρώτη που ένωσε τις δύο ηπείρους, θα κάνουμε μία στάση στην γραφική συνοικία Χαλκηδόνα, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ο ναός της Αγίας Ευφημίας, όπου είχε λάβει χώρα η 4η Οικουμενική Σύνοδος. Στη συνέχεια μας περιμένει μία ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια - ένα σύμπλεγμα νησιών στη Θάλασσα του Μαρμαρά, το οποίο απαρτίζεται από 4 μεγάλα νησιά (Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπος) και 5 μικρότερα (Πίτα, Νέανδρος, Οξειά, Πλάτη, Αντιρόβυθος). Η ονομασία τους προέρχεται από την εποχή που στο μεγαλύτερο από τα νησιά αυτά ο βυζαντινός πρίγκιπας Ιουστίνος Β΄ Κουροπαλάτης έχτισε το 569 μ.Χ. ένα ανάκτορο. Έκτοτε το νησί ονομάστηκε "Νήσος του Πρίγκιπος" και τα γύρω νησιά "Πριγκιποννήσια". Όλα αυτά τα νησιά αποτελούσαν τόπο αναψυχής ή και φυλάκισης των πριγκίπων. Θα φθάσουμε με το πούλμαν στην αποβάθρα Bostanci, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο με προορισμό τα δύο πιο δημοφιλή νησιά: το "μαργαριτάρι της Προποντίδας", τη Χάλκη (Heybeli Ada) με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Πρίγκιπο (Buyukada, Μεγάλο Νησί), όπου σας συνιστούμε να φθάσετε με ιππήλατα αμαξάκια στον 'Αγιο Γεώργιο τον Κουδουνά (προαιρετικά). Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και αναχώρηση με το πλοιάριο για το Καμπάτας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε κέντρο με φαγητό και ποτό, παρακολουθώντας χορούς οριεντάλ και παραδοσιακούς και δοκιμάζοντας την τοπική πικάντικη κουζίνα (έξοδα ατομικά).

4Η ΗΜΕΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ/ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ, ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ - ΑΘΗΝΑ: Η μέρα μας σήμερα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ. Θα συνεχίσουμε με την Αγορά Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά, Misir Carsιsi) και το γραφικό, πολύβουο Καπαλί Τσαρσί, δηλαδή τη Σκεπαστή Αγορά με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα με ιδιωτικό ναυλωμένο πλοιάριο στο χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο με τα παλιά ελληνικά χωριά, τα αλλοτινά αρχοντικά, τα θέρετρα και τα "γυαλιά". Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 

  • *Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι, εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του.
  • *Το 5ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον ελεύθερη μέρα.
  • *Απαιτείται Διαβατήριο ή Ταυτότητα νέου τύπουΓια κατόχους διαβατηρίων: Το διαβατήριο πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στην Τουρκία. 
From / per person

Booking
Total:
405,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
07:30:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr