ΠΟΛΩΝΙΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος Ελευθέριος Βενιζέλος
Duration: 7 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Ελευθέριος Βενιζέλος
Tour size: 50
To: Ελευθέριος Βενιζέλος
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Αεροπλάνο
ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΚΑΣΤΡΟ ΞΙΑΖ/ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥΝΕΛ ΤΩΝ ΝΑΖΙ - ΣΒΙΝΤΝΙΤΣΑ - ΖΕΛΑΖΟΒΑ - ΒΟΛΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 11, 18 & 25/8. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 7 ΗΜΕΡΕΣ.

ΠΟΛΩΝΙΑ

ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΚΑΣΤΡΟ ΞΙΑΖ/ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥΝΕΛ ΤΩΝ ΝΑΖΙ - ΣΒΙΝΤΝΙΤΣΑ - ΖΕΛΑΖΟΒΑ - ΒΟΛΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 11, 18 & 25/8.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 7 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο 795€
3ο άτομο έως 12 ετών 645€ 
σε Μονόκλινο 1095€ 
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων: 175€
Επιβάρυνση από Θεσ/κη: 70€ και από άλλες πόλεις: 140€ με την Aegean (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES.
  • *6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 5*, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια. 
  • *Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά. 
  • *Μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές βάσει προγράμματος. 
  • *Έμπειρος συνοδός - αρχηγός. 
  • *Επίσημος ξεναγός στα Αλατωρυχεία Βιέλιτσκα, στο 'Αουσβιτς - Μπιρκενάου και στα Υπόγεια Τούνελ των Ναζί στο κάστρο Ξιάζ.
  • *Είσοδοι στον Καθεδρικό ναό της Κρακοβίας, στα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα, στο 'Αουσβιτς - Μπιρκενάου, στο Κάστρο Ξιάζ και στα Υπόγεια Τούνελ των Ναζί, στην Εκκλησία της Ειρήνης στη Σβιντνίτσα και στο σπίτι - μουσείο του Σοπέν στη Ζελαζόβα Βόλα. 
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών. 
  • *Φ.Π.Α. 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων (€ 175).
  • *Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • *Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα πέραν όσων αναγράφονται στα Περιλαμβανόμενα.
  • ,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κ.λ.π.  

 

Πτήσεις
Αθήνα Κρακοβία Α3 868 08.25 09.45
Βαρσοβία Αθήνα Α3 873 18.10 21.15

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ: Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ΄ ευθείας πτήση με AEGEAN για Κρακοβία. 'Αφιξη και ξενάγηση πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε το κάστρο στον λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό ναό με τους βασιλικούς τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των αγίων Πέτρου και Παύλου κ.λ.π. Στο κέντρο της παλιάς πόλης και στο μέσον της μεγάλης πλατείας Ρύνεκ Γκλόβνυ (Rynek Glόwny) βρίσκεται το Σουκεννίτσε (Sukiennice), μια μεσαιωνική αγορά υφασμάτων που σήμερα φιλοξενεί τουριστικά καταστήματα στη στοά του ισογείου. Στην ίδια πλατεία δεσπόζει ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και βρίσκονται πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GOLDEN TULIP KAZIMIERZ 4*. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ: Πρωινή επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, το 'Αουσβιτς, όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το 'Αουσβιτς περιελάμβανε πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πέρασαν τις πύλες του, μόλις 60-70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Συνεχίζουμε για τα αλατωρυχεία της Βιελίτσκα, από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η διαδρομή μας μέσα στα αλατωρυχεία περιλαμβάνει πανέμορφα σπήλαια, διαδρόμους (περίπου 300 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 3,5 χιλιόμετρα είναι επισκέψιμα), που βρίσκονται σε βάθος 64 - 135 μέτρων, αγάλματα από αλάτι, πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού, παρεκκλήσια, ακόμα και έναν Καθεδρικό ναό! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ: Πρωινή αναχώρηση για το Βρότσλαβ, τη "Βενετία της Πολωνίας", που υπήρξε πηγή έμπνευσης για τον Πικάσο. Η πόλη είναι χτισμένη σε 12 νησιά του ποταμού Όντερ, στα νερά του οποίου καθρεφτίζονται οι γέφυρες και τα πανέμορφά της κτίρια. 'Αφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό και το Πανεπιστήμιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SOFITEL OLD TOWN 5*. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΚΑΣΤΡΟ ΞΙΑΖ, ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥΝΕΛ ΤΩΝ ΝΑΖΙ - ΣΒΙΝΤΝΙΤΣΑ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ: Πρωινή αναχώρηση για το "μαργαριτάρι της νότιας Σιλεσίας", το περίφημο κάστρο-παλάτι Ξιάζ (Książ), ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, χτισμένο σε μια υπέροχη τοποθεσία. Εδώ, θα επισκεφθούμε τα υπόγεια τούνελ των Ναζί, που άνοιξαν πρόσφατα για το κοινό. Η κατασκευή τους έγινε με διαταγή του Φύρερ, όμως ο σκοπός τους παραμένει ακόμα άγνωστος - κάποιοι θεωρούν ότι επρόκειτο να λειτουργήσουν ως οχυρό του Χίτλερ και άλλοι ότι προορίζονταν για υπόγεια εργοστάσια κατασκευής μυστικών όπλων. Είναι επίσης πιθανόν να υπήρξαν καταφύγια αξιωματούχων των Ναζί. Το σίγουρο όμως είναι ότι εμπλέκονται σε μία μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία και αποτελούν έναν από τους πιο αινιγματικούς προορισμούς της Πολωνίας, που είχαν παραμείνει κρυφοί για περισσότερα από 70 χρόνια! Κατά την επιστροφή μας στο Βρότσλαβ θα επισκεφθούμε και την πανέμορφη ξύλινη εκκλησία της Σβιντνίτσα, την Εκκλησία της Ειρήνης, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΖΕΛΑΖΟΒΑ ΒΟΛΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ: Πρωινή αναχώρηση για τη Ζελαζόβα Βόλα (Żelazowa Wola), τη γενέτειρα του Σοπέν, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο μεγάλος μουσουργός και σήμερα λειτουργεί ως μουσειακός χώρος, περιτριγυρισμένος από εκπληκτικούς καταπράσινους κήπους. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία. 'Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SHERATON 5*. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ: Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου με την κολώνα του Σιγισμούνδου, την πλατεία της Νίκης, το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο, το άγαλμα της Σειρήνας - σύμβολο της πόλης και θα καταλήξουμε στο πανέμορφο πάρκο Λαζιένκι (Łazienki), με το υπέροχο Παλάτι στο Νερό και το άγαλμα του Σοπέν στο εσωτερικό του. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη. Διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ: Ελεύθερος χρόνος το πρωί μέχρι την αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση μας για την Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 

  • *Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. 
From / per person

Booking
Total:
795,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
07:30:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr