ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος Ελευθέριος Βενιζέλος
Duration: 8 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Ελευθέριος Βενιζέλος
Tour size: 50
To: Ελευθέριος Βενιζέλος
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Αεροπλάνο
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΠΟΡΝΤΩ - ΣΑΙΝ ΕΜΙΛΙΑΝ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΑΣΚΩ - ΣΑΡΛΑ - ΛΑ - ΚΑΝΕΝΤΑ - ΛΑ ΡΟΚ ΓΚΑΖΑΚ - ΡΟΚΑΜΑΝΤΟΥΡ - ΠΑΝΤΙΡΑΚ - ΚΑΟΡ - ΑΛΜΠΙ - ΤΟΥΛΟΥΖΗ - ΚΑΣΤΕΛΝΟΝΤΑΡΙ - ΚΑΡΚΑΣΟΝ - ΑΒΙΝΙΟΝ - ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΝΙΜ - ΚΑΜΑΡΓΚ - ΑΡΛ - ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΜΠΟΡΝΤΩ - ΣΑΙΝ ΕΜΙΛΙΑΝ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΑΣΚΩ - ΣΑΡΛΑ - ΛΑ - ΚΑΝΕΝΤΑ - ΛΑ ΡΟΚ ΓΚΑΖΑΚ - ΡΟΚΑΜΑΝΤΟΥΡ - ΠΑΝΤΙΡΑΚ - ΚΑΟΡ - ΑΛΜΠΙ - ΤΟΥΛΟΥΖΗ - ΚΑΣΤΕΛΝΟΝΤΑΡΙ - ΚΑΡΚΑΣΟΝ - ΑΒΙΝΙΟΝ - ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΝΙΜ - ΚΑΜΑΡΓΚ - ΑΡΛ - ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10, 17 & 24/8.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 8 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο 1145€
3ο άτομο έως 12 ετών 895€
σε Μονόκλινο 1545€
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων: 200€
Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη: 70€ και από άλλες πόλεις: 140€ με την Aegean (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ - ΜΠΟΡΝΤΩ, ΜΑΣΣΑΛΙΑ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES.
  • *7 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* που αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια: Μπορντώ (1), Σαρλά-λα-Κανεντά (1), Τουλούζη (2), Αβινιόν (3).
  • *Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
  • *Μεταφορές, επισκέψεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • *Αρχηγός - συνοδός.
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών.
  • *Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων (€ 200).
  • *Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, επισκεπτόμενους χώρους.
  • *Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • *Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κ.λ.π.

 

Πτήσεις
Αθήνα Μπορντώ Α3 644 12.45-15.15
Μασσαλία Αθήνα Α3 695

18.20-21.55

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΜΠΟΡΝΤΩ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ: Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ’ ευθείας πτήση με AEGEAN για το Μπορντώ, τον αμπελώνα του κόσμου. Στην περιοχή που ο οίνος ορίζει την Art de Vivre, όλα είναι μεθυστικά όμορφα, διότι "οίνος ευφραίνει καρδίαν"... Στιλάτη, σαγηνευτική, με το χαλαρό αέρα της γαλλικής εξοχής, η γενέθλιος πόλη του μεγάλου φιλοσόφου του Διαφωτισμού Montesquieu έχει πολλά επίθετα: Cabernet Sauvignon, Merlot, Semillonm Muscadelle. 50 ονομασίες διάσημες και 1200 κρασιά από ανακτορικούς αμπελώνες "Châteaux" μιας άλλης εποχής. Η οχύρωση της, η λεγόμενη "bordelais", είναι η αμπελουργική της ζώνη. Η "Ωραία Κοιμωμένη", όπως την αποκαλούν, ξύπνησε μέσα από μια ανάπλαση εκατοντάδων κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα και προστατεύονται από την UNESCO. Το 19ο αιώνα ο Βίκτωρ Ουγκώ έλεγε: "Πάρτε τις Βερσαλλίες, προσθέστε την πόλη της Anvers (Αμβέρσα) και θα έχετε το Μπορντώ". Η πόλη που σήμερα είναι λιμάνι στο πλωτό τμήμα του ποταμού, έχει επίσης έντονη εμπορική δραστηριότητα που συνδυάζεται άριστα και με αντίστοιχη βιομηχανική. Φθάνοντας, ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην ιστορική πόλη, στην οποία συνυπάρχουν μεσαιωνικά μνημεία με την εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική του 18ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα, το Δημαρχείο, την κεντρική πλατεία του Χρηματιστηρίου, τη μεγαλύτερη πλατεία της Γαλλίας, την πλατεία Quinconces, θα περιδιαβούμε στα στενά της παλιάς πόλης με τα παλαιοπωλεία, τα μουσεία τέχνης, τις galleries, τα bistrots, τα cafés, παντοπωλεία - φιγουρίνια μιας άλλης εποχής και θα βολτάρουμε στο ρομαντικό Port de la Lune - Λιμάνι του Φεγγαριού - πριν υψώσουμε το ποτήρι μας για μια πρόποση: "A votre santé"! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο MERCURE BORDEAUX CENTRE 4*. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΠΟΡΝΤΩ - ΣΑΙΝ ΕΜΙΛΙΑΝ - ΛΑΣΚΩ - ΣΑΡΛΑ - ΛΑ - ΚΑΝΕΝΤΑ: Πρωινή επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριό Σαιν Εμιλιάν (St. Emilion), μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, μέσα στην καρδιά της οινοπαραγωγικής περιοχής του Μπορντώ. Η "πόλη Τέχνης και Ιστορίας" είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους Chefs των αστεριών Michelin, αφού ο πιο διάσημος, σπάνιος και ακριβός μύκητας που τρώγεται, η μαύρη τρούφα, αυτός ο βρώσιμος θησαυρός, κοστίζει έως και 12.000 € το κιλό, μπορεί να δημοπρατηθεί ως έργο τέχνης και είναι must στην μαγειρική τέχνη. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε τα στενά σοκάκια της γραφικής πόλης και να δούμε τα κέντρα οινοπαραγωγής, προτού συνεχίσουμε για το Λασκώ (Lascaux), διάσημο για το μοναδικό σπήλαιο Παλαιολιθικής εποχής με τις περίπου 2.000 σπουδαίες και σπάνιες τοιχογραφίες/εγχάρακτες παραστάσεις - η "Καπέλα Σιξτίνα της προϊστορίας" όπως αποκαλείται. Η μέθοδος του άνθρακα-14 έδειξε ότι οι βραχογραφίες που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους μαινόμενους ταύρους του Πικάσο, υπάρχουν εδώ και 17.000 έτη. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το Lascaux IV, πιστότατο αντίγραφο του διάσημου σπηλαίου, που λειτούργησε πρόσφατα και παρουσιάζει όλα τα προϊστορικά έργα του αρχικού. Η σημερινή μας μέρα θα ολοκληρωθεί με την περιήγησή μας στην μεσαιωνική γραφική πόλη Σαρλά-λα-Κανεντά (Sarlat-la-Canéda), με την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά και με τον επιβλητικό Καθεδρικό του 14ου αιώνα! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΡΛΑ - ΛΑ - ΚΑΝΕΝΤΑ - ΛΑ ΡΟΚ ΓΚΑΖΑΚ - ΡΟΚΑΜΑΝΤΟΥΡ - ΠΑΝΤΙΡΑΚ - ΚΑΟΡ - ΑΛΜΠΙ - ΤΟΥΛΟΥΖΗ: Ξεκινάμε σήμερα για την περιοχή των Μεσο-Πυρηναίων (Midi-Pyrénées), θεματοφύλακα ομορφιάς και αρχιτεκτονικής, Κουτί της Πανδώρας σε καλά κρυμμένες ομορφιές, όλες μικρά κοσμήματα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αρχικά θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά χωριουδάκια της Γαλλικής επαρχίας, το Λα Ροκ Γκαζάκ (La Roque Gagaec), κτισμένο στις όχθες του ποταμού Ντορντόν. Συνεχίζουμε για το εξαιρετικό Ροκαμαντούρ (Rocamadour), για να δούμε τον Οίκο της Μαύρης Παναγιάς με τα 200 και πλέον σκαλοπάτια, που οι προσκυνητές το μεσαίωνα ανέβαιναν γονατιστοί για να προσκυνήσουν, καθώς και το ιστορικό Ξίφος στο Βράχο, σημείο αναφοράς παλαιοτέρων πολεμικών επιχειρήσεων. Το Παντιράκ (Padirac) με τα σπήλαια, το Καόρ (Cahors) με την εντυπωσιακή μεσαιωνική στρατιωτική γέφυρα στο ποτάμι και η μαγευτική επισκοπική πόλη Αλμπί (Αlbi), γενέτειρα του αριστοκράτη ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Ανρί ντε Τουλούζ - Λωτρέκ, που θα μας μεταφέρει στην belle époque, εποχή του τέλους του 19ου αιώνα, είναι τα επόμενα σημεία που θα προστεθούν στο οδοιπορικό μας, προτού καταλήξουμε στην Τουλούζη, την τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Γαλλίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο HOTEL DE BRIENNE 4*. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΤΟΥΛΟΥΖΗ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ: Θα λέγαμε ότι η Τουλούζη είναι μια πόλη που βλέπει πάντα τη ζωή χαρούμενη, "La vie en Rose", ντυμένη στα ροζ, λόγω του ροδόχρου χρώματος των κεραμιδιών στις προσόψεις των κτιρίων της, αλλά και γιατί, αν και τέταρτη σε πληθυσμό πόλη, έρχεται δεύτερη σε ποιότητα ζωής μητρόπολη, μετά από τη Λυών, με μια πηγαία χαρά της ζωής που αναδύεται αβίαστα στις πλατείες, στα καφέ και στα κομψά μπιστρό της. "Ιπτάμενος και gentleman" ο σημερινός μας περίπατος - μιας και βρισκόμαστε στο κέντρο αεροδιαστημικής βιομηχανίας και κατασκευής. Κατά την πρωινή μας ξενάγηση στη μεγάλη και με πλούσιο αρχιτεκτονικό παρελθόν πόλη θα δούμε τη βασιλική του Σαιν Σερνέν (St. Sernin), που θεωρείται η μεγαλύτερη ρομανική εκκλησία, τη σειρά των μονών του Τάγματος Ιακωβίνων, το Καπιτώλιο, την πλατεία με το θαυμάσιο Σαλ ντε Ιλύστρ κ.ά. Θα δούμε επίσης το Κανάλι της Μεσημβρίας (Le Canal du Midi), τον μήκους 240 χιλιομέτρων υδάτινο δίαυλο, που ενώνει τη Μεσόγειο με τον Ατλαντικό μέσω του ποταμού Γαρούνα (Garonne), ένα τεχνολογικό επίτευγμα του 17ου αιώνα, ένα μεγαλειώδες έργο της Υδρομηχανικής. Είναι τόσο ρομαντικές οι μικρές κρουαζιέρες σε ανισόπεδα ύψη μέσα στον ποταμό με τα γραφικότατα πορθμεία του, που κανείς δεν παραλείπει να πάρει μια γεύση!

5Η ΗΜΕΡΑ, ΤΟΥΛΟΥΖΗ - ΚΑΣΤΕΛΝΟΝΤΑΡΙ - ΚΑΡΚΑΣΟΝ - ΑΒΙΝΙΟΝ: Πρωινή αναχώρηση για τη μικρή πόλη Καστελνονταρί (Castelnaundary), το παλιό λιμάνι της οποίας βρίσκεται πάνω στη Μεγάλη Λεκάνη του "Καναλιού των δύο Θαλασσών". Για την υποστήριξη του Καναλιού έχουν κατασκευαστεί 90 υδατοφράκτες, υδαταγωγοί, γέφυρες και φράγματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε αυτή τη μικρή, κατά τα άλλα, πόλη είχε ιδρυθεί το 12ο αιώνα η θρησκευτική, αιρετική, κοινότητα των Καθαρών, αιτία μεγάλων διωγμών και θρησκευτικών πολέμων. Συνεχίζουμε για την εκπληκτική και άκρως ενδιαφέρουσα καστροπολιτεία Καρκασόν (Carcassone). Είναι μια παραμυθένια πόλη με πλούσια ιστορία, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και από τις λίγες οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις, που διατηρούν την αυθεντική οχύρωση και το παλαιό μεσαιωνικό τους κέντρο. Θα επισκεφθούμε την Ακρόπολη, την παλιά πόλη με το Κάστρο του 12ου αιώνα, που επιλέχθηκε ως φυσικό σκηνικό για το γύρισμα πολλών ταινιών εποχής, όπως ο Ρομπέν των Δασών, τον Καθεδρικό ναό του Σαιν Ναζέρ με τα υπέροχα βιτρώ και το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο της Γαλλίας, τα στενά λιθόστρωτα γραφικά σοκάκια που θυμίζουν γαλατικό χωριό, τα σπίτια με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική με τους πυργίσκους και άλλα αξιοθέατα. Θα συνεχίσουμε με την Κάτω Πόλη, που αποτελεί τη νεότερη επέκταση και διασχίζεται από το Canal du Midi. Διασχίζοντας στη συνέχεια τη γραφική Γαλλική ύπαιθρο, φθάνουμε στην επιβλητική και αριστοκρατική Αβινιόν (Αvignon), που διαρρέεται από το Ροδανό και υπήρξε παπική έδρα κατά το 14ο αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο BEST WESTERN PLUS LE LAVARIN 4*. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΑΒΙΝΙΟΝ - ΜΟΝΠΕΛΛΙΕ - ΑΒΙΝΙΟΝ: Η Avignon είναι όλα αυτά που θα μπορούσαν να υπάρχουν στο μυαλό ενός καλλιτέχνη. Είναι η έμπνευση της ίδιας της ιστορίας που γράφτηκε στους τοίχους των παπικών ανακτόρων. Είναι μία από τις ξελογιάστρες "Δεσποινίδες της Avignon" του Πικάσο. Είναι η ραδιούργα Πάπισσα Ιωάννα του δικού μας λογοτέχνη Εμμανουήλ Ροΐδη. Είναι το διασημότερο διεθνές Φεστιβάλ ζωντανού θεάτρου που διεξάγεται στους κόλπους της. Είναι η ίδια η προσωποποίηση της Τέχνης. H Τέχνη της Ζωής, L’ Art de Vivre. Πρωινή περιήγηση στην ιστορική "πάπισσα" Αβινιόν, που βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό της κέντρο με το Παπικό Ανάκτορο, το Συγκρότημα των Επισκόπων, το Δημαρχείο, τη φημισμένη Γέφυρα Σαιν Μπενεζέ και τα γραφικά μεσαιωνικά στενά δρομάκια. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το πανέμορφο Μονπελιέ, όπου θα δούμε την Αψίδα Θριάμβου, το Δημαρχείο, την πλατεία Κομεντί, τον μεγαλόπρεπο Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΑΒΙΝΙΟΝ - ΝΙΜ - ΑΡΛ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΜΑΡΓΚ - ΑΒΙΝΙΟΝ: Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική Νιμ, όπου φθάνοντας θα δούμε πολλά μνημεία ρωμαϊκής και χριστιανικής εποχής, όπως το ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, την Πύλη του Αυγούστου, το Μέγα Πύργο, τον Καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ του 12ου αιώνα, τον επιβλητικό ναό του Αγίου Παύλου κ.λ.π. Στη συνέχεια, θα γνωρίσουμε πολλά και ενδιαφέροντα τμήματα της Γαλλικής υπαίθρου στους μοναδικούς υδροβιότοπους του Εθνικού Πάρκου της Καμάργκ, μιας φυσικής περιοχής που διαρρέεται από το Δέλτα του Ροδανού με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο ερωδιοί, φλαμίνγκος και εκατοντάδες άλλα είδη πουλιών, καθώς και τα ξακουστά, πανέμορφα άλογα, που μαζί με τους "Gardiens", τους καουμπόηδες, καθιστούν την περιοχή μοναδική στον κόσμο. Ακολουθεί η πανέμορφη Αρλ, στην οποία θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο, το μεγάλο Αμφιθέατρο, το ρομανικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τροφίμου και το Μουσείο του Βαν Γκονγκ, ο οποίος έζησε εδώ και δημιούργησε ένα μεγάλο μέρος του έργου του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και προαιρετική παρακολούθηση του θεάματος "ΗΧΟΣ και ΦΩΣ".

 

8Η ΗΜΕΡΑ, ΑΒΙΝΙΟΝ - ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ - ΑΘΗΝΑ: Σήμερα θα επισκεφθούμε την μαγευτική Αιξ αν Προβάνς στην καρδιά της Προβηγκίας, με τις θερμές ιαματικές της πηγές, το γραφικό ιστορικό της κέντρο με τα πολλά σιντριβάνια, τα επιβλητικά κτίρια και τον Καθεδρικό ναό του Σωτήρα. Η πόλη είναι επίσης η γενέτειρα του μεγάλου ζωγράφου Πωλ Σεζάν για τον οποίο έχει δημιουργηθεί μεγάλος εκθεσιακός χώρος με έργα του. Θα δούμε το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας, το Δημαρχείο, τον πύργο-ρολόι και θα περπατήσουμε σε έναν από τους ωραιότερους δρόμους της Ευρώπης, την οδό Μιραμπό, όπου βρίσκεται η διάσημη για τους εξέχοντες πελάτες της brasserie Deux Garcons του 1792 (Πωλ Σεζάν, Εμίλ Ζολά, Έρνεστ Χέμινγουεϊ κ.ά.). Συνεχίζουμε για τη γειτονική Μασσαλία, την πρωτεύουσα της Προβηγκίας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και το τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της Ευρώπης. Η πόλη ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς τον 6ο π.Χ. αιώνα. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε την παραλιακή λεωφόρο με τα χαρακτηριστικά κτίρια στο παλιό και στο νέο λιμάνι, την Όπερα, τη Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ κ.ά. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα. 

From / per person

Booking
Total:
1 145,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
11:00:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr