ΑΓΓΛΙΑ - ΚΟΡΝΟΥΑΛΗ - ΟΥΑΛΙΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος Ελευθέριος Βενιζέλος
Duration: 7 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Ελευθέριος Βενιζέλος
Tour size: 50
To: Ελευθέριος Βενιζέλος
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Αεροπλάνο
ΑΓΓΛΙΑ - ΚΟΡΝΟΥΑΛΗ - ΟΥΑΛΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 11 & 18/8. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 7 ΗΜΕΡΕΣ.

ΑΓΓΛΙΑ - ΚΟΡΝΟΥΑΛΗ - ΟΥΑΛΙΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΕΪΒΜΠΕΡΙ - ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ - ΣΟΛΣΜΠΕΡΙ - ΠΛΥΜΟΥΘ - ΣΑΙΝΤ ΟΣΤΕΛ - ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΟΥ ΧΕΛΙΓΚΑΝ - ΜΑΡΑΖΙΟΝ/ΣΑΙΝ ΜΑΪΚΛΣ ΜΑΟΥΝΤ - ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΝΑΚ - LAND'S END - ΣΑΙΝΤ ΑΪΒΣ - ΝΙΟΥΚΟΥΕΪ - ΤΙΝΤΑΓΚΕΛ - ΕΞΕΤΕΡ - ΜΠΑΘ - ΝΙΟΥΠΟΡΤ - ΚΑΡΝΤΙΦ - ΜΠΙΓΚ ΠΙΤ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΡΕΚΟΝ ΜΠΙΚΟΝΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΝΟΟΥΝΤΟΝΙΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΠΟΡΤΜΕΪΡΙΟΝ - ΜΠΕΤΖΕΛΕΡΤ - ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΡΝΑΡΦΟΝ - ΛΑΝΓΚΟΛΛΕΝ - ΤΣΕΣΤΕΡ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ ΑΠΟΝ ΕΪΒΟΝ - ΚΟΤΣΓΟΥΟΛΝΤΣ - ΜΠΙΜΠΟΥΡΙ - ΟΞΦΟΡΔΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 11 & 18/8.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 7 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο 3ο άτομο έως 12 ετών σε Μονόκλινο
1295€ 1095€ 1645€
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: 175€
Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη: 70€ και από άλλες πόλεις 140€ με την Aegean (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES.
  • *6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* (2 διανυκτερεύσεις στο Πλύμουθ, 1 διανυκτέρευση στο Κάρντιφ, 2 διανυκτερεύσεις στο Τσέστερ, 1 διανυκτέρευση στο Λονδίνο).
  • *Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
  • *Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος.
  • *Αρχηγός - συνοδός.
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών.
  • *Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
  • *Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα.
  • *Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • *Ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κ.λ.π.  

 

Πτήσεις
Αθήνα Λονδίνο Α3 600 09.15 11.15
Λονδίνο
Αθήνα
Α3 609 22.15 03.50

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΕΪΒΜΕΡΙ - ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ - ΣΟΛΣΜΠΕΡΙ - ΠΛΥΜΟΥΘ (400 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ): Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για Λονδίνο με AEGEAN. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε αμέσως το οδοιπορικό μας στην Αγγλική ενδοχώρα με πρώτο μας σταθμό το Έιβμπερι (Avebury), όπου θα δούμε το μεγαλύτερο μεγαλιθικό χεντζ του κόσμου (χεντζ: κυκλική ή οβάλ σχήματος περιοχή, την οποία περιβάλλει κυκλικό ανάχωμα και τάφρος). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μυστηριώδες Στοουνχέντζ (Stonehenge), τον πιο σημαντικό προϊστορικό αρχαιολογικό χώρο της Μεγάλης Βρετανίας και ένα από τα πιο αινιγματικά αρχαία μνημεία παγκοσμίως. Πρόκειται για έναν κύκλο μεγαλίθων, που η κατασκευή του ανάγεται στο 3.100 π.Χ. και περιλαμβάνεται από το 1986 στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη Σόλσμπερι (Salisbury), όπου θα δούμε τον εντυπωσιακό αγγλικανικό Καθεδρικό ναό της Παναγίας. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης και συνεχίζουμε για το Πλύμουθ, το λιμάνι του οποίου υπήρξε από το 14ο αιώνα στρατηγικής σημασίας για την Αγγλία, καθώς ήταν ένα από τα καλύτερα οχυρωμένα. Από εδώ ξεκίνησε το 1588 ο στόλος του Φράνσις Ντρέικ εναντίον της Ισπανικής Αρμάδας, από εδώ απέπλευσαν το 1620 με το πλοίο Μέιφλαουερ οι Πατέρες Προσκυνητές για τον Νέο Κόσμο (Πίλγκριμς) και δημιούργησαν τη δεύτερη αγγλική αποικία στις σημερινές Ηνωμένες Πολιτείες, από εδώ αναχώρησε το 1722 ο Τζέιμς Κουκ για το εξερευνητικό του ταξίδι στο Νότιο Ημισφαίριο. 'Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA PLYMOUTH 4*. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΠΛΥΜΟΥΘ - ΣΑΙΝΤ ΟΣΤΕΛ - ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΟΥ ΧΕΛΙΓΚΑΝ - ΜΑΡΑΖΙΟΝ/ΣΑΙΝ ΜΑΪΚΛΣ ΜΑΟΥΝΤ - ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΝΑΚ - LAND’S END - ΣΑΙΝΤ ΑΪΒΣ - ΝΙΟΥΚΟΥΕΪ - ΤΙΝΤΑΓΚΕΛ - ΠΛΥΜΟΥΘ (360 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ): Σήμερα θα διασχίσουμε την Κορνουάλη και θα απολαύσουμε την άγρια, παρθένα ομορφιά της, την εντυπωσιακή ακτογραμμή, τα γραφικά ψαροχώρια, τις γρανιτώδεις λοφοσειρές, τα καταπράσινα βοσκοτόπια, τις αγροικίες, τα κάστρα και τους τόπους γεμάτους κέλτικους θρύλους, παγανιστικούς μύθους, ξωτικά, νεράιδες και φαντάσματα. Πρώτος μας σταθμός, η Σαιντ Όστελ (St. Austell), η μεγαλύτερη πόλη της κομητείας, όπου μετά τη σύντομη παραμονή μας θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε τους πιο εντυπωσιακούς κήπους του κόσμου, τους Χαμένους Κήπους του Χέλιγκαν (Lost Gardens of Heligan). Επόμενη στάση μας η πόλη Μαράζιον με το Σαιντ Μάικλς Μάουντ (St. Michael’s Mount), ένα νησάκι που στέφεται από ένα επιβλητικό κάστρο του 12ου αιώνα και ένα νορμανδικό αβαείο - το "αγγλικό Μοντ Σαιν Μισέλ", όπως επονομάζεται. Ακόμα ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο της Κορνουάλης που πραγματικά θα μας εκπλήξει είναι το κτισμένο στο χείλος του γκρεμού πάνω από τον Ατλαντικό θέατρο Μίνακ, σε σχήμα και μορφή αρχαιοελληνικού θεάτρου! Συνεχίζουμε για το Land’s End, το απώτατο άκρο της Μεγάλης Βρετανίας, από την κορυφή του ακρωτηρίου του οποίου θα απολαύσουμε μια εκπληκτική θέα στον ωκεανό. Η προς το βορρά διαδρομή μας θα μας οδηγήσει στην παραθαλάσσια πόλη Σαιντ 'Αιβς (St. Ives), την πόλη των καλλιτεχνών με τις αναρίθμητες γκαλερί. Στον ελεύθερο σας χρόνο, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το παράρτημα της Tate Gallery του Λονδίνου (Tate St. Ives), καθώς και το μουσείο - κήπο της περίφημης γλύπτριας Μπάρμπαρα Χέπγουορθ (1903-1975), φίλη και ομότεχνη του Χένρι Μουρ - οι δύο γλύπτες που κατά τη δεκαετία του '30 έθεσαν τις βάσεις για την αφηρημένη γλυπτική στη μεσοπολεμική Βρετανία. Επόμενος σταθμός μας το Νιουκουέι (Newquay), ένα δημοφιλές παραλιακό θέρετρο της Κορνουάλης. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στο χωριουδάκι Τίνταγκελ (Tintagel), όπου σύμφωνα με τους θρύλους, βρίσκεται το ερειπωμένο κάστρο στο οποίο γεννήθηκε ο βασιλιάς Αρθούρος στα τέλη του 5ου αιώνα. Ο μύθος θέλει το κάστρο αυτό να συνδέεται μέσω του θρυλικού ποταμού 'Αβαλον με τον Κήπο των Εσπερίδων, αλλά και μέσω υπόγειων κρυπτών με το σπήλαιο του μάγου Μέρλιν. Έχοντας ολοκληρώσει πλέον το γύρο της Κορνουάλης, θα επιστρέψουμε στο Πλύμουθ, όπου κατά την πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε το πάρκο Πλύμουθ Χόου (Plymouth Hoe) με το μνημείο της Αρμάδας και το άγαλμα του σερ Φράνσις Ντρέικ, τον πύργο-φάρο Σμίτονς (Smeaton's Tower), την βασιλική ακρόπολη (Royal Citadel) και την γραφική οδό Μπάρμπικαν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΠΛΥΜΟΥΘ - ΕΞΕΤΕΡ - ΜΠΑΘ - ΝΙΟΥΠΟΡΤ - ΚΑΡΝΤΙΦ (335 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ): Πρωινή αναχώρηση για το Έξετερ, όπου κατά την περιήγησή μας θα δούμε τον αγγλικανικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης. Κτισμένος στα μέσα του 11ου αιώνα, είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο εντυπωσιακούς ναούς της Αγγλίας. Συνεχίζουμε για το Μπαθ, μία πόλη-κόσμημα κλασικής, ρομανικής και γεωργιανής αρχιτεκτονικής. Η "Ρώμη της Αγγλίας", όπως επονομάζεται, καθώς είναι κτισμένη σε 7 λόφους, αποτελεί τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Φθάνοντας θα δούμε το Αβαείο, τα ρωμαϊκά λουτρά, τη γέφυρα Πούλτενι (Pulteney) πάνω από τον ποταμό Έιβον (Avon) και τα υπέροχα κτίρια των οδών Σέρκους (Circus) και Ρόαγιαλ Κρέσεντ (Royal Crescent). Επόμενος σταθμός μας το Νιούπορτ, γνωστό για τις γέφυρές του πάνω από τον ποταμό Ουσκ (Usk) που το διασχίζει. Πανοραμική περιήγηση της πόλης και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Ουαλίας, το Κάρντιφ. Εάν το χρόνος το επιτρέπει, θα επισκεφθούμε το ιστορικό μουσείο St. Fagans (είσοδος δωρεάν, ώρες λειτουργίας 10:00-17:00), που βρίσκεται μόλις 7 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης, όπου στα περίπου 40 κτίρια αναπαριστάται η ζωή των ανθρώπων από διάφορες περιοχές της Ουαλίας, όπως ένα σχολείο, μία φάρμα, ένα παρεκκλήσι κ.ά. Φθάνοντας στο Κάρντιφ θα δούμε εξωτερικά το Κάστρο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο και Πινακοθήκη της Ουαλίας, το Δικαστήριο, το Πανεπιστήμιο, το Στάδιο και άλλα αξιοθέατα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU CARDIFF 4*. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΚΑΡΝΤΙΦ - ΜΠΙΓΚ ΠΙΤ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΡΕΚΟΝ ΜΠΙΚΟΝΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΝΟΟΥΝΤΟΝΙΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΠΟΡΤΜΕΪΡΙΟΝ - ΜΠΕΤΖΕΛΕΡΤ - ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΡΝΑΡΦΟΝ - ΛΑΝΓΚΟΛΛΕΝ - ΤΣΕΣΤΕΡ (460 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ): Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας θα εξερευνήσουμε την συναρπαστική ενδοχώρα της Ουαλίας και θα επισκεφθούμε αρχικά το Μπιγκ Πιτ (Big Pit) - ένα ορυχείο άνθρακα που λειτουργούσε από το 1860 έως το 1980 και από το 1983 μετατράπηκε σε ένα από τα κορυφαία μουσεία εξόρυξης της Βρετανίας. Στη συνέχεια θα περάσουμε μέσα από την καρδιά του Εθνικού πάρκου Μπρέκον Μπίκονς (Brecon Beacons) με τις απόκρημνες και εντυπωσιακές πλαγιές από ψαμμίτη, τους καταρράκτες και τις σπηλιές. Η διαδρομή μας προς τα βόρεια θα μας οδηγήσει στο Εθνικό Πάρκο Σνοουντόνια (Snowdonia), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το πανέμορφο περιβάλλον του. Συνεχίζοντας, θα δούμε το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο Κάρναρφον (Caernarfon) του 11ου αιώνα, καθώς και το πανέμορφο κάστρο Πορτμέιριον (Portmeirion) που κατασκευάστηκε το 1975 και αποτέλεσε τόπο γυρισμάτων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Στη διαδρομή μας θα δούμε επίσης το ορεινό χωριό Μπέτζελερτ (Beddgelert), διάσημο από το μύθο του πρίγκιπα Λιουέλιν (Llewelyn) και του πιστού του σκύλου Γκέλερτ (Gelert), καθώς και το γραφικό χωριό Λανγκόλλεν (Llangollen) που είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ντι. Γεμάτοι από πανέμορφες εικόνες, θα καταλήξουμε στην πανέμορφη πόλη Τσέστερ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA CHESTER 4*. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΤΣΕΣΤΕΡ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΤΣΕΣΤΕΡ (165 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ): Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας περιήγησης στο Τσέστερ, θα περπατήσουμε στα άψογα διατηρημένα και πιο πλήρη μεσαιωνικά τείχη στη Βρετανία, θα δούμε την αγορά και τα περίφημα Ρόουζ (Rows) με τις απομιμήσεις μεσαιωνικών προσόψεων, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 1ου αιώνα, τον Καθεδρικό ναό και ρολόι του Τσέστερ στην ανατολική πύλη, για την 60η επέτειο της βασίλισσας Βικτωρίας. Ελεύθερος χρόνος για εξερευνήσετε τις κομψά ανακαινισμένες στοές για τις οποίες είναι φημισμένο το Τσέστερ, με επώνυμες μπουτίκ, καταπληκτικά καταστήματα με κοσμήματα και ιδιαίτερα σοκολατένια γλυκά. Εκκεντρικά μαγαζιά θα δείτε στην Bridge Street, ενώ στην Watergate υπάρχουν πολλές γκαλερί με προσιτά έργα τέχνης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μάντσεστερ. 'Αφιξη, πανοραμική ξενάγηση της πόλης και χρόνος ελεύθερος. Μια ακόμα σημαντική πόλη μας περιμένει στη συνέχεια, η γενέτειρα των Beatles, το Λίβερπουλ, απ΄ όπου μετά την περιήγησή μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Τσέστερ. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΤΣΕΣΤΕΡ - ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ ΑΠΟΝ ΕΪΒΟΝ - ΚΟΤΣΓΟΥΟΛΝΤΣ - ΜΠΙΜΠΟΥΡΙ - ΟΞΦΟΡΔΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ (420 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ): Πρωινή αναχώρηση για την κωμόπολη Στράτφορντ απόν Έιβον (Stratford upon Avon), τη γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. 'Αφιξη και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στις όχθες του Έιβον. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια επαρχιακή διαδρομή πλούσιας φυσικής ομορφιάς, περνώντας από την περιοχή Κότσγουολντς (Cotswolds). Αφού επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Γκλόστερ (Gloucester), θα συνεχίσουμε για το κουκλίστικο χωριό Μπίμπουρι (Bibury), με τα πέτρινα γεφυράκια, τους ανθισμένους κήπους, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις λίμνες με τους κύκνους! Επόμενή μας επίσκεψη η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια και εκκλησιαστικούς οβελίσκους που υψώνονται πάνω από τα παμπάλαια κολέγια. Μετά την περιήγησή μας θα αναχωρήσουμε για το Λονδίνο. 'Αφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Το βράδυ σας προτείνουμε μια προαιρετική βόλτα διάρκειας 4 ωρών στο νυχτερινό Λονδίνο. Διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΑΘΗΝΑ: Η σημερινή μας γνωριμία με τη Βρετανική πρωτεύουσα θα ξεκινήσει από το αριστοκρατικό προάστιο Σάουθ Κένσινγκτον, όπου θα θαυμάσουμε τα ογκώδη, επιβλητικά μουσεία Φυσικής Ιστορίας, Επιστημών, Βικτωρίας και Αλβέρτου, θα δούμε το μνημείο αφιερωμένο στον πρίγκιπα Αλβέρτο και το Ρόγιαλ 'Αλμπερτ Χολ. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Νάιτσμπριντζ με τα καλόγουστα πολυκαταστήματα Χάροντς και Χάρβεϊ Νίκολς. Διασχίζοντας την Park Lane, θα δούμε τη Marble Arch και το αριστοκρατικό Mayfair. Συνεχίζουμε προς την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας - τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ - και περνάμε από το Ουέστμινστερ με την πλατεία Κοινοβουλίου, όπου δεσπόζουν τα αγάλματα Εθνικών Ηρώων, το κτίριο του Κοινοβουλίου και το Αβαείο. Η περιήγησή μας ολοκληρώνεται στο Βρετανικό Μουσείο, όπου θα ξεναγηθούμε στην πτέρυγα με τα περίφημα και μοναδικά γλυπτά του Παρθενώνα. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 

  • *Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
From / per person

Booking
Total:
1 295,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
08:00:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr